Subsidie Oudheidkundige Vereniging

Groenlo 04-07-2006

De Oudheidkundige vereniging krijgt waarschijnlijk gemeentelijke subsidie. Dit zou dan voor het eerst zijn in haar geschiedenis. Dit liet Ben Verheij, voorzitter van de vereniging, de leden maandagavond weten tijdens de jaarvergadering. Deze meevaller komt door het samengaan van Groenlo en Lichtenvoorde in de gemeente Oost Gelre. De Oudheidkundige vereniging in Lichtenvoorde kreeg al gedurende langere periode subsidie in de voormalige gemeente Lichtenvoorde.
Tevens kon Verheij mededelen dat de bloeiende en groeiende vereniging dit jaar 30 jaar bestaat. Dit zal niet feestelijk worden gevierd, maar de bedoeling is in september huis aan huis een kleuren afbeelding van Groenlo in 1920 te verspreiden. Op deze kaart zullen inwoners aangemoedigd worden zich aan te melden bij de vereniging die nu al ruim 400 leden telt.

In februari 2007 zal er een nieuwe special van het ‘Grols verleden’ verschijnen. De toneelvereniging DITO, die momenteel 75 jaar bestaat zal in het blad in de schijnwerpers worden gezet.
Daarnaast zal in september van dit jaar door de Stichting Stadsmuseum de platenatlas over Groenlo van de heer van der Pluijm worden uitgegeven. Het boek zal voor leden van de Oudheidkundige Vereniging met korting verkrijgbaar zijn.
Tenslotte werd het eerste exemplaar van het ‘Overluitboek’ virtueel overhandigd aan Jan Boekelder. In dit boek van de hand van Dhr. Boekelder wordt beschreven welke mensen werden ‘overluit’ in verband met hun overlijden. Het gebonden boek kon wegens ziekte niet door Dhr. Boekelder persoonlijk in ontvangst worden genomen.