Presentatie boek sluit jubileumjaar

Groenlo 21-09-2008

Zondagmorgen 21 december werd in de 100-jarige R.K. Calixtuskerk met de presentatie van het boek ‘Groenlo een eeuw RK Calixtus het jubileumjaar afgesloten. Voordat mevrouw M. Geesink, vice-voorzitster van het parochiebestuur het eerste exemplaar overhandigde, bedankte de heer Pothof de Oudheidkundige Vereniging Groenlo. ‘Zij heeft namelijk de vele auteurs geleverd, het boek van foto’s voorzien en gezorgd voor de lay-out en het drukklaar maken.’

In het boek is 100 jaar ‘kerk’ geschiedenis vast gelegd. Naast de neogotiek en de bouw van de imposante kerk is er ook veel aandacht geschonken aan honderd jaar kerkbeleving, honderd jaar lief en leed neergelegd in dit gebouw. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Tonnie te Plate. “Deze vrijwilliger staat altijd voor onze kerk klaar. Zeker in dit jubileumjaar heeft hij een bijzondere bijdrage geleverd om alles goed te laten verlopen”, vertelt de heer Pothof.
Het boek kon na de presentatie gekocht worden in de kerk, maar is ook te koop via het secretariaat van de parochie en bij boekhandel Wiegerink in Groenlo . Leden van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo krijgen het ruim 200 bladzijden tellende boek thuis.

Bron www.streekgids.nl