OVG stuurt nogmaals brief naar college en raad

Groenlo 18-11-2009

Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo (OVG) heeft opnieuw in een brief aan het college en gemeenteraad van Oost Gelre aandacht gevraagd voor de restanten van de Beltrummerpoort. Eerder werd er op 22 augustus 2009 ook al een brief gestuurd met betrekking tot bovengenoemd onderwerp. In deze brief werd door de OVG gevraagd naar de plannen alsook suggesties voor inpassing van de restanten van de 17 eeuwse poort resten. “Tot op heden hebben wij op ons schrijven geen inhoudelijke reactie mogen ontvangen”, laat Ben Verheij, voorzitter OVG weten.
“Als bestuur van de OVG betreuren wij het dat er met de restanten van de Beltrummerpoort tot op heden verder niets is gebeurd. Wij beschouwen deze restanten als een uniek stuk van het Groenlose vestingstad verleden, dat in het verlengde van de, door het Groenlose college destijds gedane uitspraken, een prominentere rol zou kunnen krijgen in het kader van het vestingstadbeleid. (Bijv. door plaatsing op een historisch verantwoorde plek, op zo mogelijk een nog in de grond aanwezig muurfundament langs de stadsgracht of bij één van de invalswegen in de binnenstad)”, aldus het OVG bestuur.
In de nieuwe brief wordt weer aangeven wat het belang is van de restanten voor de uitstraling van Groenlo alsmede Vestingstad.

Bron wwww.streekgids.nl