Nieuwe uitgave ‘Groenlo in 1960’

Groenlo 13-12-2011

De Oudheidkundige Vereniging Groenlo komt met een nieuwe uitgave van het tijdschrift ‘Grols Verleden’. De inhoud van het tijdschrift gaat over het jaar 1960 en telt een tiental hoofdstukken zoals: De samenstelling van de bevolking, De uitbreiding van de stad, Het straatbeeld, De verkeerssituatie, De industrie van Groenlo, Het kerkelijk leven in Groenlo, Het culturele leven van Groenlo, Het onderwijs in Groenlo, De sportclubs van Groenlo en markante figuren.

“Voor diegene die nu ruim 60 jaar oud zijn is de publicatie Groenlo in 1960 zeker interessant, want zij kunnen nu terugkijken naar dat jaar met behulp van de vele foto’s en de toelichtende teksten en zij zullen daarin veel herkennen”, aldus Ben Verheij, voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo. Bij het lezen van het tijdschrift zullen velen herinneringen oproepen. “Het is een feest van herkenning en gesprekken met leeftijdsgenoten over hoe het toen allemaal was’, vervolgt Verheij.

Willy Lansink is de bedenker van het onderwerp en de samensteller van dit nummer van het ‘Grols verleden. Hij heeft dankbaar gebruik gemaakt van foto’s uit het grote fotoarchief van Eduard Smit. Ook het archief van burgemeester van Nispen tot Pannerden leverde een aantal interessante foto’s op. John Jansen en Ilse Froeling – Garstenveld hebben de lay out verzorgd en Ans Luiken heeft de correctie op zich genomen.

In 1960 zat Willy Lansink op de Canisisuschool. De school stond op de plek waar nu de Canisiushof staat. Tijdens een verbouwing werden een aantal klassen elders ondergebracht. Een tweetal klassen, waaronder de 4e klas waar hij in zat, voerden geplaatst in de twee klaslokalen die toen achterin het huidige stadsmuseum beschikbaar waren.

Bron: www.streekgids.nl