De Achterhoek als strijdtoneel te koop

Groenlo

Het boek, De Achterhoek als strijdtoneel, 1567-1627′ is op dit moment te koop bij de VVV in Groenlo. Het boek komt van de hand van Grollenaar Joep van der Pluijm en vertelt het verhaal over Groenlo en de Achterhoek gedurende de Tachtigjarige oorlog.


.
De Achterhoek was gedurende een groot gedeelte van de Tachtigjarige Oorlog een waar strijdtoneel met veel oorlogsellende. De belegeringen van Bredevoort, Lochem, Doetinchem en Zutphen zijn beschreven. Ook worden een aantal keren de landelijke ontwikkelingen aangehaald. “Het gedeelte dat handelt over de periode 1567 – 1595 zal voor menigeen volstrekt nieuwe informatie bevatten. De belegeringen van 1595, 1597, 1606 en 1627 zijn in dagboekvorm beschreven en bevatten veel gedetailleerde informatie. In die beschrijvingen is getracht een indruk te geven van wat er bij deze belegeringen werkelijk plaats vond”, laat schrijver Joep van der Pluijm weten.
Het boek, dat bestaat uit ongeveer 340 pagina’s, is te koop bij de VVV en kost C 24,95. Leden van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo krijgen C 5,00 korting. Binnenkort zal het boek ook te koop zijn bij boekhandel Wiegerink en bij Bruna in Groenlo.

Bron: www.streekgids. nl