Boek over 80 jaar Nedap

Groenlo 26-11-2010

Dat de website ScherpInBeeld.nl niet zomaar een foto en video website is over (oud) Groenlo werd donderdagavond 25 november duidelijk. “Ik werd door iemand erop attent gemaakt om eens te kijken op deze website en trof heel veel foto’s aan van de Nedap in Groenlo”, vertelt Paul de Rooij aan enkele genodigden in het Huys van Frederik Hendrik. “Een jaar of twee geleden heb ik een boek uitgegeven over de eerste 50tig jaar van Nedap. Dit boek koste 149,- euro. Op website ScherpInBeeld werd ik daarover door Grollenaar Martie Rouwmaat aangesproken dat een boek toch veel goedkoper kan. Door Martie kwam ik in contact met de Oudheidkundige Vereniging Groenlo. Deze had nog geen boek over een bedrijf uitgegeven en OVG wilde daar wel in meegaan”, aldus De Rooij.

De eerste drie exemplaren van het 160 pagina’s tellende boek in full color met de titel:
‘Van arbeiders naar ondernemende medewerkers, 80 jaar Nedap’, werd donderdagavond overhandigd aan Henk Heijman, burgmeester van de gemeente Oost Gelre, voormalig Nedap directeur Ton Westendorp en Ben Verheij, voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo. ‘Paul, je bent als kind geraakt door de Nedap via je vader. Je hebt een passie voor dit bedrijf. Het boek lijkt op het realiseren van een jongens droom”, zegt de burgemeester.
Paul de Rooij, Oud-Grollenaar en nu wonende in Zwaag kreeg bij het realiseren van het boek hulp van diverse Grollenaren. “Paul nam zelf het voortouw. Hij deed uitvoerig archiefonderzoek, onder andere in het ISG in Amsterdam en schreef vervolgens de teksten. Martie Rouwmaat en Maria Monasso hielden diverse interviews, Ilse Froeling – Garstenveld heeft bijgedragen aan de lay-out, Harry Broshuis verzorgde de correctie en oud-Grollenaar Bernard Bonenkamp tekende voor omslag en enkel foto’s in het boek’, liet Ben Verheij weten.
Als dank voor het werk en ondersteuning overhandigde Maria Monasso aan Wilma de Rooij een bos bloemen en Ben Verheij aan Paul de Rooij het fotoboek: ‘Groenlo, het verleden in beeld en de Oude Calixtuskerk te Groenlo, Tussen Utrecht en Munster (boek over de geschiedenis van De Oude Calixtuskerk). De OVG heeft voor al haar 660 leden een gratis exemplaar van het boek. Deze zullen vanaf komend weekend gratis thuis worden bezorgd.

Bron www.streekgids.nl