Muur wordt verplaatst

Groenlo 25-05-2005

Het college van B&W heeft dinsdagmorgen een positief besluit genomen over het verplaatsen van de 17de eeuwse Beltrummerpoort. De muur, die zich nu nog in de bouwput op de hoek Houtwal/Beltrumsestraat bevindt, wordt in twee stukken uit de put getakeld, die een gewicht van tachtig en zeventig ton hebben. Dit gebeurt volgende week dinsdag met een mammoetkraan, die een gewicht heeft van 500 ton. Daardoor is de Ziekenhuisstraat en de Beltrumsestraat deze dag niet toegankelijk. De muur wordt, totdat de Boompjeswal is heringericht, tijdelijk op De Dael geplaatst.

De opgraving in de bouwput gaan onverminderd door. Vandaag (dinsdag. Red.) zijn archeologen bezig met het afgraven van een stuk grond dat lag in de 17de eeuwse gracht. Omdat het stuk, dat afgegraven wordt, parallel lag met de brug van de oude stadspoort, worden er veel en leuke vondsten gedaan.

Deze dag zijn er schoenen, keramiek, kanonskogeltje, een slot en de stukken van de houten brugpalen gevonden. In de 16de eeuwse gracht is aardewerk gevonden. De opgravingen zullen nog de hele week plaatsvinden.

Bron: Streekgids.nl