Achtste uitgave ‘Grols Verleden’ belicht kanonnen

Groenlo 29-04-2006

De Oudheidkundige Vereniging Groenlo presenteerde zaterdagmiddag 29 april een nieuwe uitgave van het tijdschrift ‘Grols verleden’. Nummer 8 van dit tijdschrift telt bijna 100 pagina’s en gaat over de Grolse kanonnen. Het tijdschrift, met vele foto’s en de omslag in kleur, werd geschreven door Erik Mentink en Joep van der Pluijm. Zij kregen het eerste exemplaar overhandigd door de voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging, Ben Verheij.
De kanonnen worden in het tijdschrift belicht in drie fasen. Joep van der Pluijm belicht de zestiende en zeventiende eeuw. Erik Mentink sluit hier naadloos op aan door zijn verhaal te richten op de kanonnen als fysiek voorwerp. Tenslotte wordt de maatschappelijke functie van de Grolse kanonnen en de stichting vrienden van de Grolse kanonnen beschreven.
De schrijvers Mentink en van der Pluijm zijn in november 2004 begonnen met de 8ste uitgave van het Grols verleden. Deze is te koop bij boekhandel Wiecherink in Groenlo en leden van de Oudheidkundige Vereniging krijgen deze gratis thuis bezorgd.

Bron: www.streekgids.nl