2014

GESLAAGDE EXCURSIE OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING GROENLO.
Op zaterdag 20 september vond de jaarlijkse excursie van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo plaats.Dit jaar een dagexcursie , die om de twee jaar plaats vindt.
De reiscommissie van de OVG, bestaande uit de heren Ruud Kaak, Willy Lansink en Bennie Groot Bruinderink, had in samenwerking met Gelderesch reizen een aantrekkelijk programma weten samen te stellen die als einddoel de stad Utrecht had. Rond 10 uur kwam het gezelschap van 62 personen in de stad aan. Na een korte stadswandeling werden de leden getrakteerd op koffie met gebak aan de koffietafel van hotel –restaurant ”De Rechtbank” in het centrum van de stad.
Na de koffiepauze vond er onder leiding van drie stadsgidsen een interessante rondleiding plaats door het museumkwartier van de Domstad Utrecht met zijn interessante monumentale kerken, kloosters en andere gebouwen rondom de 112 meter hoge Domkerk.
Aansluitend kregen de leden een goed verzorgde lunch aangeboden in restaurant “De Oude Muntkelder” in een van de werven aan de Oude Gracht.
Na de lunch ging het gezelschap aan boord van een rondvaartboot voor een unieke rondvaart van ruim een uur voor een ruim een uur door de grachten van de domstad en kreeg men een mooie indruk van de vele historische gebouwen en kades die aan die route liggen. Men zag van wat er nog gerestaureerd moet worden langs de kades om op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst te kunnen worden.
Na afloop van het officiële gedeelte had men nog de gelegenheid om op eigen houtje een deel van de stad nog eens te bezoeken , wat tijd te nemen om te winkelen of om even heerlijk op een terrasje te vertoeven. Vanwege het zeer fraaie weer werd daar uiteraard zeer gretig gebruik van gemaakt.
Aan het eind van de middag zagen veel leden prinses Beatrix van nabij, die in de Domkerk de eucharistieviering van de Oudkatholieke Kerk t.g.v. het 125-jarig bestaan van de kerkelijke Unie van Utrecht had bijgewoond.
Men kon terugzien op een zeer geslaagde dagexcursie.